دمی باقلا - دم پختک



دمی باقلا  یا دم پختک یکی از اصلی ترین خوراکهای ایران و تهران هست 
کمتر کسی هست که اسمش رو نشنیده باشه 
هر چند که اصلیت شمالی دارم ولی از اونجایی که تهران به دنیا اومدم و همونجا هم بزرگ شدم ، به خیلی از رسم و رسومات تهرانی هم آشنایی دارم 
یادمه مادرم این خوراک رو از همسایه  مهربونمون که خانوم پیری بود یاد گرفته بود  
و هر از گاهی برامون تهیه میکرد و به  صورت ویژه هم پیاز داغ اضافه داشتیم که روی برنج میکشیدیم و میل میکردیم 
یکی از هم بازی های من که خیلی به این خوراک علاقه داشت وقتی میدونست اونروز نهارمون چیه ، مهمان ما میشد 
و جالب این بود که از تخم مرغش خوشش نمیومد ، و همیشه اون قسمت داستان مال من بود  :)))
مدتی هست که دنبال دستورات خیلی خیلی قدیمی میگردم ، که بعد از تهیه کل جوش به این یکی رسیدم 
کاش این دستورات سالم و مقوی و لذیذ فراموش نشه 

مواد لازم :
برنج به اندازه ٢ نفر 
پیاز ٢ عدد بزرگ 
باقالی زرد ١ لیوان سر خالی 
نمک ، زردچوبه 
مقداری کره یا روغن حیوانی 
من از عصاره مرغ  هم استفاده کردم 

طرز تهیه :
اول از همه پیازها رو خرد کنید و همراه با کره یا روغن محلی سرخ کنید ، اگه مایل بودید میتونید تو همین مرحله مقداری پیاز رو برای روی برنج کنار بزارید 
باقالی ها رو به پیاز اضافه کرده و همراه با زردچوبه کمی تفت بدید 
در خاتمه برنجی رو که از قبل شسته بودید اضافه کنید 
و بعد مقداری آب اضافه کنید ، همراه با عصاره مرغ یا گوشت


البته میتونید از آب معمولی هم استفاده کنید 
دقت کنید که باقالی های شما همزمان با برنجتون بپزه ، در غیر این صورت باید اونها رو جلوتر در آب گرم خیس کنید 
حرارت رو کم کنید و بعد از کمی هم زدن ملایم ، درب قابلمه رو بزارید تا دم بکشه 
اونوقت با یک ترشی مشتی یا ماست و خیار میل کنید و لذتش رو ببرید :))
نوش جان ، گیلدا



Kommentare

  1. به به ، به به ، عااااشقشم ، هفته ی پیش با کره حیوانی زدیم تو رگ :))))
    عاشق تزئیناتت هستم ، میدونی به این فکر میکنم اگر یه روز مهمونت باشم باید بگم تزئین نکنی ، چون دلم نمیاد قاشق بزنم و خرابشون کنم :))))))))))

    AntwortenLöschen
  2. اخ اخ گفتی ، با روغن حیوانی خیلی خوشمزهتر میشه
    جات خالی بود عزیزم
    اگه اینجا اومدی ، قول میدم که هر چی دوست داشتی درست کنم ، ولی قول نمیدم که وقت تزینش رو داشته باشم :)))
    اینو میگم که با خیال راحت بتونی خرابشون کنی ;)

    AntwortenLöschen
  3. چرا اینقده با سلیقه ای اخه تووو....نههههههچرا؟؟؟؟؟؟؟!!!!!

    AntwortenLöschen
  4. عالی گیلدا جون راستش تا به حال درست نکردم ولی به نظرم باید خوشمزه باشه نوش جان سر فرصت می درستمش :)

    AntwortenLöschen
  5. مرسی پگاه جون ، حتما امتحان کن
    بخاطر وجود تخم مرغش یکی از فاواریتهای پسرم هست :))))

    AntwortenLöschen
  6. یه چی بگم گیلدا جون !!! من دوست ندارم اینو چون بوی زردچوبه رو دوست ندارم :-( ولی میدونم خیلی خوشمزست چون باقالی دوست دارم.
    شاید با زعفرون امتحانش کنم خوب باشه :-)
    خیلی دلم خواست

    AntwortenLöschen
  7. آخی ، با این حساب نمیدونم بگم که جات خالی یا نه :)))
    عزیزم یادمه مادرم گاهی اوقات هم بدون زردچوبه تهیه میکرد
    اونجوری هم خوبه ، به نظر من زرد چوبه ی هماهنگی بین رنگ باقالی ها و برنج به وجود میاره ، وگرنه وجودش زیاد لازم نیست

    AntwortenLöschen
  8. گیلدا جان دستت درد نکنه برات قبلا یه کامنت نوشتم ولی اشتباها آنملده رو کلیک کردم بلافاصله فراوفنتلیش رو حالا نمیدونم کامنت اومده برات یا نه ؟ درهر صورت دمپختک خیلی عالی و خوشمزه ای درست کردید نوش جونتون باشه ......♥

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی عزیزم
      ولی متاسفانه من به جز این کامنتت ، دیگری رو نگرفتم
      ممنونم که اینقدر توجه داری
      <3

      Löschen
  9. به بهههههههه دمپختک خیلی وقته نخوردمش من تا بحال با تخم مرغ نخوردم فکر کنم خوشمزه بشه من همیشه با ترشی میخورم وای دلم خواستت

    AntwortenLöschen
  10. جدی میگی اعظم جون ؟؟ اصولا دم پختک با تخم مرغ هست
    البته در کنارش که ترشی یا ماست هم عالی ی ی ی ی میشه

    AntwortenLöschen
  11. وای که من عاشقشم گیلدا جون ،من خیلی عطر و طعم زردچوبه رو دوست دارم و این غذا یادآور دوران خوش کودکیه و من خیلی زیاد درستش می کنم ،بسیار زیبا تزئینش کردید دستتون درد نکنه و نوش جان

    AntwortenLöschen
  12. مرسی عزیزم
    راستش خودم سالها بود که نخورده بودم ، آدم وقتی از دوران کودکی و خانواده خودش جدا میشه خیلی چیزها رو واسه سلیقه های جدیدی که تو خانواده هست نمیتونه تهیه کنه

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts