دمپختک آذری



چند روز پیش که از خستگی داشتم همینجوری با گوشیم ور میرفتم , یک برنامه آشپزی ایرانی رو دانلود کردم 
وقتی که دستوراتش رو دیدم کلی ذوق کردم , چون همه دستورات محلی بودند و اینجور  به  نظر میومد که خیلیهاش رو به فراموشی سپرده شده 
این بود که تصمیم گرفتم یکی یکی همه رو به اجرا بزارم 
اولین دستور دمپختک اون هم از نوع آذری بود , قبلا هم دمپختک تهیه کرده بودم ولی این خیلی خیلی جالب توجه بود 
چون هم توش حبوبات داشت و هم بلغور که من بینهایت دوست دارم 
خوب بریم سر اصل مطلب یعنی مواد لازمش 

مواد لازم :
نخود , عدس , لوبیا چیتی از هر کدوم ٥٠ گرم 
بلغور و برنج به نسبت مساوی از هر  کدام ١ پیمانه 
پیاز بزرگ ١ عدد 
کره یا روغن محلی به میزان لازم 
گوشت  ٣٠٠ گرم , که من از ٢ تیکه سینه مرغ استفاده کردم 
رب گوجه ٢ قاشق 
گوجه فرنگی ٢ عدد 
ادویه دلخواه که من از زیره استفاده کردم + زرد چوبه , نمک , فلفل 

طرز تهیه :
ابتدا حبوبات رو غیر از عدس بپزید , بلغور رو هم جلوتر خیس کنید 
پیازها رو خرد کنید و با کره یا روغن تفت بدید , اگه از گوشت استفاده میکنید اونها رو ریش ریش کنید و اضافه کنید  و اگه مثل من از مرغ استفاده میکنید اونها رو تیکه کنید و در همین مرحله اضافه کنید 
بعد از کمی تفت دادن گوجه های خرد شده و رب رو  نیز  اضافه کنید 
حالا ادویه ها رو اضافه کنید و بعد از چند گردش و نرمش :))) برنج و بلغور و  عدس رو اضافه کنید و همراه با مقداری آب که فقط روی مواد رو بگیره بزارید به صورت دمی بپزه 


اگه از آب گوشت هم استفاده کنید لذیذ میشه 
و اگه نداشتید میتونید از قرصهای مخصوص توش بریزید 
و حالا دمپخت شما آماد هست تا با یک ترشی جانانه میل کنید  :)
نوش جان , گیلدا 









Kommentare

  1. kheyli aali..man hatman drostesh mikonam.
    ye tajrobe ham man tazegiha be dast avordam.brenje saboosdar (naturreis) ham mazzash eyne bolghoore.deghat kardin?be nazaram anvae dampokhtak,ha ba brenjhaye kopoli behtar mishe ta brenje basmati.albate salighei,eh
    baz ham mamnoonam az in ghazaye khoshmaze.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی مرمر جون از راهنمایت
      عزیزم کدوم رو میگی ؟ همون که رنگ سیاه داره یا اونی که فقط کمی تیرهتر هست ؟
      از اونجایی که همسرم دوست نداره تا به حال امتحان نکردم , ولی حتما تنها که بودم امتحانش میکنم عزیزم

      Löschen
  2. خیلی جالب بود ، منم عاشق دستورات جدید هستم ، متاسفانه لوبیا چیتی ندارم ، رفتم تهران میارم و حتما امتحانش میکنم ، ممنون دوستم
    راستی بازم سال نو رو تبریک میگم دوست هنرمند من :*****

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. قربونت نازنین , میدونم از اون مدلی ها هست که حتما خوشتون میاد :))
      اومیدوارم که اونطرف هم بهت خوش بگذاره
      مرسی از تبریکت نازنین , همچنین بر شما

      Löschen
  3. man asheghe dampokht az har noesham . merci gilda jun

    AntwortenLöschen
  4. مثل خودمی هما جون , اصلا من پلو هایی که کمی شل میشه دوست دارم , بر عکس همسری
    :)))

    AntwortenLöschen
  5. gilda joon manzooram brenje ghahvei hast ke rangesh roshantare.ham too dm dare ham too real.man marke oryza ro migiram az real.gheymatesh 2,29 hast.brenje dm ham alie.brenjo Aval mizaram joosh biad bad roo damaye kheyli kheyli kam mizaram bepaze chon dirpaze.bayad bezari roo damaye kam bepaze ke hey behesh ab ezafe nakoni.enghadr khoshmazas ke man mesle kate khali khali ba masto shebet mikhoram.mazash ham eynan mese bolghoore.va albate ba kolli khasiat.sale khoobi ro baraye shoma va khanevade arezoo mikonam

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی از اطلاعاتی که دادی مرمر جان
      حتما امتحان میکنم , چون معمولا از هیچی بدم نمیاد و حساسیت ندارم :)

      Löschen
  6. به به....همون اسمش وسوسه کنننده است.... اومدم سال نو رو تبریک بگم گیلدا جان. امیدوارم سال نوی خودت و خانواده ات پر از شادی و آرامش و انرژی باشه. خوشحالم دوستی مثل تو دارم. می بوسمت.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام شادی جونم , مرسی عزیزم
      امیدوارم که سال خوبی هم واسه خودت و همسر نازنینت باشه
      من هم از وجود شما دوستان خوشحال و سر خوشم عزیزم
      مرسی از کامنتت عزیزم
      <3

      Löschen
  7. سلام گیلدا جون

    سال نو مبارک. امیدوارم سال نو سالی‌ همراه با موفقیت و سلامتی‌ برای شما و خانواده محترمتون باشه.

    می‌تونم بپرسم چه نو بلغوری باید بخرم؟

    رفتم مغازه ترکی‌ چند نوع داشتن می‌شه مارک و رنگ بلغور رو برام بنویسید ؟

    ممنون از لطفتون

    محدثه

    AntwortenLöschen
  8. سلام محدثه عزیز
    راستش من از ترکها بلغور نمیخرم , چون ١ بار خریدم کلی توش سنگ ریزه بود :(
    اینه که از Real خریداری میکنم , اگه قسمت محصولات شرقیش برید , بسته بندی های ٢٥٠ گرمی یا ٣٠٠ گرمی داره که تو یک پاکت هست و ریز هم هستند , رنگش هم تیره مایل به زرده
    متاسفانه جعبه اونو دور انداختم
    ولی اینکه درشت یا ریز باشه , زیاد مهم نیست

    AntwortenLöschen
  9. سلام گیلدا جان
    من از این وبلاگ عالی که درست کردید خیلی استفاده میکنم هم خوب تهیه کردید و هم غذاهایی که انتخاب کردید متنوع و جالبه خیلی ازتون ممنونم
    با معرفی کردن غذاهای محلی ایرانی میشه با فرهنگ اون مناطق هم ارتباط برقرار کرد
    با زم مرسی نازنین

    AntwortenLöschen
  10. سلام زهرای عزیز
    عزیزم من هم ممنونم از محبتت و حسن نظرت و مرسی که برام اینجا کامنت گذاشتی

    AntwortenLöschen
  11. Salam'motshaker az lotfe shoma'man hamesh az matalebe shoma estefade mekonam'shad va salamat bashid'my name is Miriam.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام مریم جون , و ممنونم از توجه و کامنتی که برام یادداشت کردی

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts