کدو پلو یا کئی پلا - مازندران



من ٢ تا کدو کوچیک از قبل داشتم که نمیدونستم باهاش چی تهیه کنم , واسه من فصل کدو یعنی شیرینی سنتی کاکا , و سوپ لذیذ کدو 
این بود که تصمیم گرفتم باهاشون این پلو رو تهیه کنم 
کدو پلو یا کهی پلا یا کئی پلا  یکی از پلوهای استان مازندران هست که با کدو حلوایی تهیه میشه 
و من تا به حال به خاطر شیرین بودنش امتحانش نکرده بودم 
ولی الان مدتی هست که به خودم این جسارت رو دادم که از خوراکهای شیرین هم استقبال کنم 
حالا یکی بیاد بگه این جسارت رو بکن که وزنت رو کم کنی :)))))))) ولی کو همت ؟؟؟ 
در مورد این پلو باید بگم که دستور اصلی همین ترکیب هست البته بدون گوشت و با تخم مرغ نیمرو سرو میشه 
ولی از اونجائی که خواستم افراد خانواده هم بخورند , این بود که من با گوشت قلقلی درست کردم 

مواد لازم :
برنج آبکش برای ٢ نفر 
کدو پوست کنده و نگینی درشت ١٠٠ تا ٢٠٠ گرم 
گوشت چرخی  ٢٠٠ گرم 
نمک , فلفل , زردچوبه , زیره 
پیاز ٢ عدد 
زعفران دم کرده 
شکر ٢ قاشق چای خوری ( اگر مایل بودید بیشتر بریزید )

طرز تهیه  :
پیازها رو خلالی کرده و همراه با کدو های خرد شده ١ زمان سرخ میکنم تو همین مرحله بعد از سرخ شدن ٢ قاشق چای خوری شکر اضافه کردم همراه با ادویه ها 
در مرحله بعدی قلقلی ها رو تهیه میکنم


لابلای برنج آبکش شده از مواد میریزم و میزارم برای دم کردن 
و در آخر هم زعفران دم کرده رو روش دادم , البته اگه روغن محلی یا کره هم روش بدید که دیگه خیلی عالی میشه 
نوش جان , گیلدا 











Kommentare

  1. دلم مى خواد قاشق رو يرمى داشتم و يه قاشق از پلوى خوشمزه مى خوردم... پشت سرشم از اون ترشى! مخصوصا فلفلش خيلي چشمك مى زنه

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. جات خالی شبو جونم , اونی که میگی , فلفل نبین چه ریزه هستش ها ا ا ا
      از اون تند و تیزهاش

      Löschen
  2. چقدر خوش رنگ و رو شده گیلدا جون خیـــلی عالی و هوس انگیزه
    اتفاقا منم چند شب پیش یه دستور کدوپلو شمالی از یکی از دوستام گرفتم که البته توش گردو و رب انار داره و تو باید احتمالا بشناسیش
    ایشالله فرصت به دست بیارم درستش می کنم خصوصا چوون گوشت نداره و برای کسایی که گیاه خوارن خوبه
    البته به خاطر رب انار قطعا تیره می شه و به خوش رنگی مال تو در نمی یاد

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. مرسی گلی
      اره این یکی از اون خوراکهای هست که واسه دوستان گیاه خوار خیلی مناسبه
      راستش من اونی رو که میگی نمیشناسم , باید خوشمزه و ترش باشه و کلی با این فرق کنه
      منتظر میشم تا اون رو هم ببینم و امتحان کنم ؛)

      Löschen
    2. باشه عزیزم حتما البته تا جایی که یادمه انگار دوستم میگفت یه قاشق شکر توش داره حالا
      نمی دونم شیرین است یا ملس دستورش و نوشته ام حتما در اولین فرصت درستش می کنم

      Löschen
    3. منتظر میمونم گلی ی ی

      Löschen
  3. منم مثل توئم گیلداجان ، غذاهای شیرین دوست ندارم ، اما گویا منم باید جسارت بخرج بدم :))))
    خیلی هوس انگیزه پلوت عزیزم ، نوش جون خودت و افراد خانوادت :**

    AntwortenLöschen
  4. ها ها , بیا هر دومون جسور شیم :)))))))
    ولی جالب بود , خوشحالم که امتحان کردم ;)

    AntwortenLöschen
  5. Gilda junam manam be joz adas polo ghazaye shirin nemipazam vali in ba in aborangesh bad juri delamo vasvase kardeh. akhe mitarsam bad az in hame zahmat ahle khune nakhoran. hich chiz badtar va tu zogh zanandehtar az ghiyafehaye narazi dore miz nist. :)

    AntwortenLöschen
  6. میدونم چی میگی هما جون
    بهترین کار اینه که اول تو حجم کم درست کنی که همه مقداری ازش بچشند
    من هم قبلا همین مشکل رو داشتم , ولی الان تو حجم کم درست میکنم اگه خوششون اومد که میره تو لیست :))))

    AntwortenLöschen
  7. سلام گیلدا خانم عزیز. از دستورات غذایی خوبی که می گذارید تشکر می کنم. من این غذا را چندین بار درست کردم و خیلی دوست دارم. ازتون ممنونم، دست شما درد نکند. اما مشکلی که دارم اینه که هر کاری می کنم کدوها توی دم برنج کاملا له می شوند و شکل خود را از دست می دهند یعنی می تونم بگم پوره می شوند. درست است که مزه اش خیلی خوب است اما متاسفانه نمی تونم شکل ظاهری اش را خوب دربیاورم. چکار کنم؟ بنظرشمااگر کدوها را خام لای برنج بزنم خوب می شود؟ فکر می کنم مزه اش به خوبی وقتی که سرخ می کنم نباشد. لطفا مرا راهنمایی کنید. خیلی خیلی ممنونم

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. سلام دوست عزیز
      بله میتونید این کار رو انجام بدید , کدو طعم کاملا خنثی داره و میتونید مثلا بهش کمی ادویه بزنید همراه با روغن زتون و لابلای پلو بدید
      ولی شاید زیاد تفت میدید که له میشه , چون آنقدر هم نباید بافتشون نرم باشه :/

      Löschen
    2. سلام گیلدا خانم جان. سال نو مبارک. از راهنمایی تان ممنونم. هر دو مورد را امتحان می کنم . هم با کدوی خام و هم یکبار سعی می کنم خیلی کم سرخ بگیرم ببینم نتیجه چه می شود.در هر صورت ممنونم که برایم توضیح دادید.سال خوبی را در پیش رو داشته باشید و امیدوارم که با سلامتی به همه ی آرزوهاتون برسید

      Löschen
    3. خواهش میکنم , موفق باشید^_^
      برای شما هم سالی نکو و پر از آرامش آرزومندم

      Löschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts